Hier kan je nuttige informatie vinden over de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en over cultuurbeleid.

Visienota Blijspel of Tragedie
#1 Visienota – Blijspel of tragedie
De cultuur- en gemeenschapscentra  kijken naar de toekomst.
Klik hier

#2 Cultuur 18: Grootschalig gebruikersonderzoek
In het voorjaar van 2018 wordt in samenwerking met Universiteit Antwerpen (o.l.v. prof. dr. Annick Schramme – Cultuurmanagement) en met de ondersteuning van de VVC (Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra) een nieuw grootschalig gebruikersonderzoek voor cultuur- en gemeenschapscentra opgezet. Het onderzoek start op 1 mei 2018. Mis deze unieke kans niet!
Klik hier

#3 Persberichten over cultuurcentra en cultuurbeleid
Het cultuurdebat woedt hevig. Bij de start van het nieuwe cultuurseizoen 2017-2018 is er in de pers heel wat verschenen rond cultuur en cultuurspreiding. Hier kan je een overzicht vinden.
Klik hier

#4 (meer dan) 40 jaar cc en gc in Vlaanderen
In 2013 vierden de cultuurcentra en gemeenschapscentra hun 40-jarig bestaan. In 5 minuten leert u in dit filmpje waar het idee van cc’s en gc’s vandaan kwam, wat hun opdracht en missie is, hoe ze ondersteund worden door de lokale en Vlaamse overheden en wat ze betekenen in het kunsten- en cultuurlandschap.
Klik hier

#5 De context van de cultuur- en gemeenschapscentra
Een presentatie van de VVC over de (nieuwe) context waarin de cultuur- en gemeenschapscentra zich bevinden.
Klik hier

#6 Kennisportaal cultuurcentra en bibliotheken
Hoeveel deelnemers bereiken de cultuurcentra in Vlaanderen? Welke taken nemen vrijwilligers op zich? Hoeveel materialen bezit een openbare bibliotheek? En wie leent materialen uit? Op deze en nog veel meer vragen vind je het antwoord in het Kennisportaal cultuurcentra en bibliotheken.
Klik hier

#7 Omgevingsanalyse
De omgevingsanalyse is een belangrijke oefening die lokale besturen maken ter voorbereiding van hun nieuw meerjarenplan. Niet altijd evident voor wie er niet mee vertrouwd is. IDEA Consult zet besturen op weg met het klavermodel.
Klik hier

#8 Vlaanderenkiest.be – alle info over lokale verkiezingen
Op 14 oktober 2018 trekt de Vlaamse kiezer naar de stembus om nieuwe gemeente- en provincieraadsleden te kiezen. Naar aanleiding hiervan lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’.
Klik hier

Ook te vinden op Hallo? Cultuur!
Voor inspiratie – Klik hier
Voor instrumenten – Klik hier

Initiatieven van partners
Cultuurcontentement
Bib voor iedereen
Forum voor Amateurkunsten
Ik stem ook
Debattle

Share this Page: