Hier brengen we enkele voorbeelden samen van hoe de cultuur- en gemeenschapscentra zich voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen.

#1 Liers Cultuurcentrum
Het Liers Cultuurcentrum droomt van een nieuw centrum dat aangepast is aan de hedendaagse vereisten. Om die droom kracht bij te zetten ontwikkelden ze een nota en een website.
Meer info via www.lierscultuurcentrumdroomt.be

#2 Houthalen-Helchteren
In de gemeente Houthalen – Helchteren organiseren ze in september 2018 een workshop Weet jij waar je voor kiest. Beter geïnformeerd naar het stemhokje gaan bij de lokale verkiezingen van 2018. Dat is het opzet van deze workshop. Op een actieve en laagdrempelige manier maken ze deelnemers vertrouwd met het lokale beleid en het verloop van de verkiezingen.

#3 Fight Night & Kopstukkendebat in De Grote Post Oostende
Het theatercollectief Ontroerend Goed bracht op 26.04 voor de 250ste keer Fight Night op de planken in De Grote Post in Oostende. De voorstelling is de ultieme oefening voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Vijf spelers wedijveren om jouw stem. Jij hebt hun lot in handen, gewapend met een stembakje beslis jij wie blijft. Geen verkiezingen zonder kopstukkendebat. Dus nodigden ze in Oostende ook enkele lokale politici uit voor een oefenmatch. Politicoloog Dave Sinardet (VUB) modereerde.

De voorstelling Fight Night is op zaterdag 29 september ook nog te zien in de stadsschouwburg van Mechelen – Meer info

#4 Verkiezingsdebat in Strombeek
CC Strombeek slaat de handen in elkaar met de Cultuurraad en Jeugdraad van Grimbergen voor de organisatie van een verkiezingsdebat op vrijdag 14 september, exact 1 maand voor de verkiezingen. Meer info vanaf binnenkort op de website van CC Strombeek.

#5 Lokale memoranda
In heel wat steden en gemeenten wordt een lokaal memorandum opgesteld. Het Forum voor Amateurkunsten bracht er alvast enkele samen. Klik op de naam van de gemeente om de memoranda te bekijken: Antwerpen / Deerlijk / Gent / Herentals / Meetjesland

#6 Directeurs aan het woord
Hoe kijken de cultuur- en gemeenschapscentra naar de toekomst en waar liggen ze wakker van? VVC vroeg het voor de campagne Hallo? Cultuur! aan enkele directeurs van de cultuur- en gemeenschapscentra. Bekijk hier de interviews

Ken je andere inspirerende voorbeelden, plan je zelf een actie of werd in jouw gemeente ook een (cultuur)memorandum geschreven? Laat het ons weten via peter@cultuurcentra.be

Meer inspiratie nodig? Klik hier
Meer informatie nodig? Klik hier
Meer instrumenten nodig? Klik hier

Share this Page: